Lymfedrainage

Zachte massage van het lymfesysteem voor het versneld afvoeren van lymfevocht en het reinigen van het lymfesysteem. Ter behandeling van oedeem, littekens, na sportinspanning en verlichting van kneuzingen, maar ook ter vermindering van stress en het stimuleren van het immuunsysteem.

Sportmassage

Paramedische massage gericht op het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen, ter herstel na blessures, ter voorkoming van letsel of ter voorbereiding op en verbetering van sportinspanningen. Sportmasseurs masseren voornamelijk de spieren en bevorderen zo de afvoer van afvalstoffen en stimuleren de stofwisseling.

Deep Tissue technieken of topsportmassage

is een verzamelnaam van de efficiënste technieken die momenteel voor handen zijn om de sporter beter te maken. Hier spreken we over Triggerpoints: dit zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen en kunnen volgende ongemakken veroorzaken: bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies, hoofd- nek-, kaakpijn, pijn in de onderrug, een tennisarm en andere klachten.

  • Roptropraxis: Roptrotherapie is diepe dwarse fricties in de spieren uitvoeren.
  • Deep tissue massage: zegt het zelf, inwerken op de diepe weefsels en wil volgens de definitie de energiestroom in het lichaam verbeteren
  • Fasciatherapie: fascia is de laag tussen de huid en de oppervlakkige spieren
  • Acupressuur: heeft effect op emoties, spanning en fysieke conditie.

Ontspanningsmassage

Massage met hoofdzakelijk als doel: kalmeren en ontspannen. Het hele lichaam inclusief het hoofd wordt middels zachte bewegingen tot rust gebracht, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Stress vermindert en een algemeen gevoel van welbevinden neemt toe.